Pakokaasujen jälkikäsittely dieselmoottoreissa

 Kirja soveltuu hyvin sekä opiskelijoille että opettajille. Lisäksi kirjasta hyötyvät niin mekaanikot kuin korjaamoiden omistajat ja ylipäätänsä kaikki ajoneuvotekniikasta kiinnostuneet!

Tilaa nyt, kirja on juuri ilmestynyt painosta!

Lukunäytteet:

Sisällysluettelo ja alkusanat

Lukunäyte (kappale 3, kolme sivua)

Pakokaasujen jälkikäsittely dieselmoottoreissa
27,50 €
Hubertus Günther, kääntäjä Juha Kiiskinen


Tilaa uutuuskirja!
Pakokaasujen jälkikäsittely dieselmoottoreissa - Hiukkassuodattimet, (SCR-)katalysaattorit, järjestelmätestaus.

Kirjan sisällön painopiste on dieseljärjestelmäteknisissä kuvauksissa ja erilaisten järjestelmäkomponenttien systemaattisessa testaamisessa. Kirjan kirjoittaja, Hubertus Günther, johdattaa lukijan voimassa olevan Euro 6-päästönormin äärelle ja selvittää, minkälaisia vaikutuksia kiristyneillä pakokaasunormeilla on moottoritekniikkaan ollut ja tulee olemaan.

Kirjan luvuissa läpikäydään voimassa olevat ajosyklit, henkilöautojen On-Board-Diagnose (OBD) sekä maailmanlaajuinen WWH-OBD. Tarkastelun alle otetaan myös dieselmoottoreissa yleisesti käytetty pakokaasujen takaisinkierrätys niin matala- kuin korkeapainekierroltaan sekä näiden osajärjestelmien testaus. Lisäksi kirjassa käsitellään hyötyajoneuvojen moottoreissa käytettyjä pakokaasun takaisinkierrätysjärjestelmiä.

Myös hiukkassuodatinratkaisut ja varastoivat katalysaattorit ovat saaneet oman lukunsa. Kirjoittaja kuvailee pakokaasujen puhdistuslaitteiden teknistä rakennetta ja toimintaa opastaen samalla ajoneuvokorjaamoa järjestelmällisesti löytämään tyypilliset ja yleensä esiintyvät viat näistä laitteista.

Kirjan viimeinen luku on omistettu nopeasti yleistyvälle SCR-tekniikalle, jota käytetään niin henkilöautoissa kuin hyötyajoneuvoissakin. Hubertus Günther ansiokkaasti valaisee SCR-tekniikan rakennetta ja ominaisuuksia unohtamatta korjaamoille tärkeitä aspekteja, kuten vianetsintä ja laitteiston mittaaminen.

Kirjansa helppolukuisen tekstin lisäksi Günther hyödyntää ajan mukaista ja käytännön työskentelyn helpottamiseksi painottunutta kuvamateriaalia. Opastavan kuvituksen avulla korjaamot saavat helposti ymmärrettävässä muodossa lisäneuvoja ja -ohjeita päivittäiseen toimintaansa nykyisen voimalaitetekniikan parissa.

Kirjoittaja

Hubertus Günther on opiskellut ajoneuvomekaanikoksi ja sittemmin insinööriksi RWTH Aachenin tunnetussa opinahjossa. Työuraansa hän on luonut ajoneuvoteollisuudessa muun muassa järjestelmädiagnoosilaitteiden parissa.

Viime vuodet Günther on toiminut kouluttajana ja pakokaasujen vianetsintään erikoistuneena asiantuntijana ammatillisessa koulutuskeskuksessa.

Tämän lisäksi Günther on taitava kirjoittaja ja koulutusmateriaalin kehittäjä, joka vuosien varrella on tuottanut laadukasta koulutusmateriaalia etenkin aiheesta "Common Rail-yhteispaineruiskutusjärjestelmät korjaamoiden kannalta".

  • Hinta: 27,50 €
  • ISBN: 9789519155470
  • Sivumäärä: 60
  • Sidosasu: Pehmeäkantinen
  • Julkaisupäivämäärä: 2/26/2018
  • Kustantaja: Autoalan Koulutuskeskus
  • Kirjailija: Hubertus Günther, kääntäjä Juha Kiiskinen
  • Varastossa: Kyllä
27,50 €